Editions de Parfums Frederic Malle

Perfumes born from total creative freedom

Az Editions de Parfums Frederic Malle márkáról

Frédéric Malle francia iparos, művész és parfümkészítő családban született. Nagyapja, Serge Heftler-Louiche alapította a Parfums Christian Dior-t, mielőtt átadta volna az irányítást Frédéric édesanyjának. Maga Frédéric immár a harmadik generációs parfümszakértő a családban, és a parfümkészítés világszaktekintélyévé vált.

Frédéric a Roure Bertrand Dupont neves parfümlaboratóriumban sajátította el az alapanyagok és a szaglás egyensúlyának széleskörű ismereteit, ahol az iparág vezető parfümkészítőivel is összebarátkozott. Több mint 25 éven át dolgozott velük, személyes kapcsolatokat ápolva, amelyeket a mai napig a kölcsönös bizalom és tisztelet határoz meg. Amikor a parfümériák világában ismertté vált, hogy saját márkát hozott létre, számos híres parfümőr szívesen együttműködött vele.

Frédéric Malle döntése az Editions de Parfums létrehozásáról elsősorban reakció volt az 1990-es évek közepének kereskedelmi fellendülésére, amikor a tömeges fogyasztásunk megfojtotta a parfümszakma szakértelmét és integritását. A parfümkészítőket ugyanúgy frusztrálta a piac, amely az imázst a termékkel szemben előnyben részesítette. A parfümök mint műalkotások haldokoltak, készítőik művészi státuszával együtt.

A parfümkereskedelem közelgő eltűnésével szembesülve Frédéric visszatért ahhoz, ami a parfümkészítés volt, és ami a mai modern környezetben újra lehet: egy olyan szakma, amelyben a parfüm a teljes kreatív szabadság eredménye, felszabadulva a marketingstratégiák és határidők nyomása alól. Lényegében visszatérés a minőség ápolásához, amelyről úgy érezte, hogy a luxusipar kicsúszott a kezei közül. Frédéricnek a minőség helyreállítására irányuló törekvése egy igazán modern megközelítéssel párosult a parfümkészítőkhöz: a parfümök saját nevük alatt történő értékesítésével művészként kívánta őket ünnepelni.

Így született meg a parfümkiadó ötlete, ahol a parfümöket egyedi műalkotásokként készítik és adják ki. Frédéric Malle, akinek szerepe nagyban hasonlít egy szerkesztőéhez, egyénileg kíséri parfümkészítőit azon az úton, amelyen átlépik a kreatív határokat, és megkomponálják a jövő parfümklasszikusait."

Frédéric Malle az Editions de Parfums-t neves parfümőrök és leginnovatívabb munkáik kiadójaként alapította. Parfümszakértőként Malle úr kézzel választja ki a parfümkészítőket, és egyénileg együttműködik velük, hogy olyan műalkotásokat hozzanak létre, amelyek az egyes illatkategóriák legjobbjait képviselik. Együtt tovább emelik a kortárs parfümkészítés színvonalát.


Ajánlások

"A pézsma jegye éles téli fűszerekkel kombinálva vonzza a figyelmet, bárhová lépek. Szeretem a 'Musc Ravageur' illatot, mert annyira érett illat!"Kovács Ottó
"Minél többször viselem a 'L'Eau de Hiver' illatot, annál jobban megnyílnak előttem a jegyek, egészen másképp. Megkapom a parfüm teljes illatát, frissességét és a könnyedséget, ami gyönyörködteti a bőrömet. Ha ez csábítóan hangzik, próbálja ki!"Újvári Tamás
"Az első benyomásom a 'Portrait of a Lady' parfümről az, hogy ez egy nagyon modern illat. A szegfűszeg édessége meglepett és teljesen elragadott. Minden jegy tökéletesen kiegyensúlyozott, így azt mondanám, hogy ez a parfüm a parfümkészítő hihetetlen tehetségéről tanúskodik."Temesvári Petra

Editions de Parfums Frederic Malle Vásárlása

Csökkenő sorrendbe

Items 1-8 of 21

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe

Items 1-8 of 21

Oldal
oldalanként