Casamorati

Art Nouveau as a way of living

A Casamorati márkáról

A Casamorati a Xerjoff Group S.p.A. vintage parfümök kollekciója, amelyet az olasz parfümkészítés ősi művészete inspirált.

A márka újraalkotja a Claudio Casamorati által a 19. században Olaszországban alapított dicsőséges parfümház történetét, azzal a szándékkal, hogy megőrizze a csillogó szecesszió történelmi és művészeti örökségét.

1888-ban Claudio Casomarati megalapította Bolognában a C. Casamorati Parfümgyárat, egy parfümház, amely csodálatos illatai és fürdőszappanjai miatt világszerte nagy sikert aratott.

A termelés ezen évei alatt a Casamorati számos díjat és értékes jutalmat kapott a nagy nemzeti és nemzetközi kiállításokon.

Savoyai Margherita királynő olyannyira szerette a Casamorati esszenciákat, hogy hálája jeléül arany kitűzőt adott az alapítónak. A huszadik század közepe táján egy pénzügyi válság miatt a Casamorati kénytelen volt bezárni a gyárat.

Ezek a parfümök eltűntek a piacról, mígnem Sergio Momo, a Xerjoff alapítója úgy döntött, hogy visszahozza a Casamoratit a század eleji dicsőségbe.

A Casamorati parfümkollekció a legmagasabb luxust és minőségi anyagokat ötvözi, tisztelegve az olaszság, a művészet és a természet előtt.


Ajánlások

"Zöld és enyhén fűszeres citrus, egy igazi úriemberhez méltó férfias parfüm. Mindig gondolkodás nélkül a Fiero illatot választanám. És az üveg valóban egyedi!"Ambrus István
"Véleményem szerint a Dolce Amalfi egy nagyszerű illat a hideg időjáráshoz és éjszakai kiruccanásokhoz, amikor fel akarod hívni magadra a figyelmet. Minden egyes alkalommal meglep a gyümölcsös aromákkal kombinált meleg fűszerek erős kivetülése és tartóssága."Székely Péter
"A Casamorati 1888 egy olyan típusú illat, amelyet a körülötted lévő emberek még jelentős távolságból is éreznek. Az egyik legérzékibb illat, amit próbáltam, uniszex, szegfű, borostyán és szantálfa keveréke."Pálovics Krisztina

Hírességek Csarnoka

Casamorati Vásárlása

Csökkenő sorrendbe

Items 1-8 of 12

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe

Items 1-8 of 12

Oldal
oldalanként